Kindergarten Pezzettino Exterior facilities at the reconstruction

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

1 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

2 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

3 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

4 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

5 / 9

© 

6 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

7 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

8 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

9 / 9

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

© 

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Kindergarten Pezzettino outdoor facilities © 2019 Herz LA

Redesign of the outdoor facilities in the course of a kindergarten conversion

The existing three-group kindergarten (Ü 3) was rebuilt and extended by an additional crèche group (U 3). In this course, the outdoor facilities could also be reorganized and redesigned.

In this context, the existing play area south of the existing group rooms was renewed n and additionally the southwestern pavement area (currently parking and entrance, approx. 150 m²) was converted into an open space for the crèche planned there. The northern functional and garden areas were also included in the renovation, whereby a partial area is still to be produced here as a play area for the kindergarten (Ü 3).

Due to the very limited outdoor area and the close relationship to the building, a clear architectural spatial division results. The open and play areas are located directly to the south of the group rooms and are enclosed courtyard-like by a green privacy fence and protected from the street space.
The group rooms are assigned paved group terraces, which are continuously connected to each other by the uniform (open joint) paving.

This is adjoined by a courtyard area made of water-bound pavement with fine scattering, which as an open center gives free space for changing activities (and as an area for festivals).

The conclusion is the sand play area divided into individual areas, provided with rounded paving edging with
-sand-water creative area
-area sliding, climbing, balancing and gymnastics (slide north- or.
-Swing area
-Small children's play area (directly at the group room U 3).
It receives a spatial frame (protected atmosphere) through the green fence.
The location at the edge eliminates the risk that children are injured by moving play equipment when running through.

Read more +

Planning offices

Herz Landscape Architecture - Dietmar Herz
Baden-Baden

Employees
Cathérine Wagner

Project period
2015 - 2018

Client
GSE Baden-Baden

Address

76530 Baden-Baden