Rupertus School and School at Klopp Castle

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

1 / 11

Preliminary draft © BIERBAUM.AICHELE.landschaftsarchitekten Bildrecht vorhanden

2 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

3 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

4 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

5 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

6 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

7 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

8 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

9 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

10 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

11 / 11

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

Preliminary draft © BIERBAUM.AICHELE.landschaftsarchitekten Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

© Sebastian Pertsch Bildrecht vorhanden

The renovation of the primary and secondary school
also included the construction of a new refectory.
This was extended by a large garden area
with flowering perennial plantings
.

On the nested schoolyard
open spaces with a high experiential character were created. Staircases
and ramps connect outdoor spaces
each with its own character. During
design, care was taken to ensure that, in addition
to the numerous activity areas, a
sufficient range of retreat options
was created. The opposite slope area was integrated into the schoolyard area as a natural play and exercise area.

Read more +

Planning offices

BIERBAUM.AICHELE. landschaftsarchitekten Part.GmbB
Mainz

Employees
Klaus-Dieter Aichele
Frank Finger
Michael Ritter

Project period
2008 - 2013

Size
2.900 m²

Construction amount
725.000 m²

Client
Stadt Bingen
Stadtbauamt Bingen
Rochusallee 2
55411 Bingen am Rhein

Address
Franz-Burkard-Str. 2 - 6
55411 Bingen
Rheinland-Pfalz, Deutschland

Show project location on map