Playground Schneiderstraße, Eberswalde

Main path © 2014 Manja Woitunik

1 / 3

Leaf wall (Grasreiner Design, Dresden) © 2014 Manja Woitunik

2 / 3

Perspectives © 2014 Manja Woitunik

3 / 3

Main path © 2014 Manja Woitunik

Leaf wall (Grasreiner Design, Dresden) © 2014 Manja Woitunik

Perspectives © 2014 Manja Woitunik

The open meadow area and the closed, natural willow grove are left and form in their contrast the character of the plant.
The center of the meadow area is the "garden house". It floats as a simple cube between many posts, which stand crooked in the area like trees tilted by the wind.
The damp depression of the willow grove is retained. In the less dense area, a belt walkway is installed, which forms the starting point for a rope labyrinth between stainless steel posts within the willow thicket.
With the partial preservation of the willow grove and the aforementioned play elements, just as with the garden house as a recreation area, the wishes of the children are responded to, which were developed in the course of a workshop in the context of the Spielleitplanung for this place.

Read more +

Planning offices

gebaute landschaft
Eberswalde

Employees
Manja Woitunik

Further planners involved
Spielgeräteplanung und -bau
Grasreiner.Design
Veit Grasreiner / Beate Reichel
Dresden

Spielgeräteplanung und -bau
Spiel-Bau GmbH
Brandenburg

Project period
2012 - 2014

Size
1.500 m²

Client
Stadt Eberswalde, Der Bürgermeister
vertreten durch das Tiefbauamt
Breite Straße 39-40
16225 Eberswalde

Address
Schneiderstraße
16225 Eberswalde
Deutschland

Show project location on map

Project type
Parks and green spaces
Playgrounds, e.g. at childcare centers and schools