New building primary school Berkersheim

Class round © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

1 / 9

Seat pedestals © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

2 / 9

Exercise room schoolyard © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

3 / 9

Draft - Site plan © 2018 Götte Landschaftsarchitekten GmbH G LA GmbH

4 / 9

Traffic course - sports field © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

5 / 9

Schoolyard © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

6 / 9

Climbing offer in the periphery © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

7 / 9

Draft - Detailed plan climbing/swings © 2018 Götte Landschaftsarchitekten GmbH G LA GmbH

8 / 9

Climbing and swinging © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

9 / 9

Class round © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Seat pedestals © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Exercise room schoolyard © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Draft - Site plan © 2018 Götte Landschaftsarchitekten GmbH G LA GmbH

Traffic course - sports field © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Schoolyard © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Climbing offer in the periphery © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

Draft - Detailed plan climbing/swings © 2018 Götte Landschaftsarchitekten GmbH G LA GmbH

Climbing and swinging © 2019 Fotostudio Schiffer G LA GmbH

From the urban positioning and the form of the building's ground plan, three essential open spaces are given, which were designed according to their functions in the overall context: - The schoolyard as a play and movement area during breaks, - The garden courtyard with the outdoor terrace to the refectory and school garden as well as the green classroom, - The service courtyard with the parking spaces and the kitchen service. The open spaces, which are strongly characterised by building facades, are given an additional distinctive design by planting trees and shrubs, surface textures and colours as well as by furnishings. Despite a considerable slope of the overall site, the barrier-free accessibility of the building and the playability of the schoolyard is guaranteed. A 50 m running track, a long jump pit and an all-weather ball field are arranged on the schoolyard. The playground can also be used for traffic education as a bicycle training area. Contrasting anthracite-coloured bands have been inserted into the largely uniform light-coloured surface of the courtyard to facilitate access to the main entrance, especially for visually impaired people, and striped inlays in black and white have been integrated to invite people to play and jump.

Read more +

Planning offices

Götte Landschaftsarchitekten GmbH
Frankfurt/Main

Employees
Martin Schaper, Florian Giuffrida, Jochen Silbermann

Project period
2014 - 2019

Size
ca. 4.950 m²

Client
Stadt Frankfurt am Main - Grünflächenamt

Address

Frankfurt am Main
Deutschland

Show project location on map

Project type
Playgrounds, e.g. at childcare centers and schools