Playground Andreasstraße Design of a new playground area

Blick über den Spielplatz © Udo Fahl

1 / 6

Spielbereich © Udo Fahl

2 / 6

Drehscheibe © Udo Fahl

3 / 6

U3-Spielgerät © Udo Fahl

4 / 6

Platz für Sandspiele © Udo Fahl

5 / 6

Spielgerät © Udo Fahl

6 / 6

Blick über den Spielplatz © Udo Fahl

Spielbereich © Udo Fahl

Drehscheibe © Udo Fahl

U3-Spielgerät © Udo Fahl

Platz für Sandspiele © Udo Fahl

Spielgerät © Udo Fahl

Design of a new playground area

OUTPUT SITUATION

A generous residential area has been created between the Niersaue and the town centre of Süchteln. At its edge is a green corridor with a large playground intended to serve a wide catchment area.

DESIGN

The playground areas develop with their various functions from a square neighbourhood square. The graphically divided parts with vegetation, sand play, asphalt driving surface and recessed equipment play area lie like a fan in a play meadow. Because there is a high demand for boules play, a water-bound area was integrated.

Sufficient space provides the opportunity to create a toddler area away from the equipment for older children. Due to the location in a hollow, which has created a beautiful sunny slope, the fall protection of pearl gravel is not carried out of the play area. A climbing wall up to 3 m high, which is also a retaining wall, has been created as a challenging play area for older children. In addition, rotating equipment is particularly well received because it encourages the children to play together.

Read more +

Planning offices

LandschaftsArchitekten Jägersküpper Fahl
Mönchengladbach

Employees
Udo Fahl, Tim Nellen

Project period
2016 - 2017

Size
9.000 m²

Client
Stadt Viersen
Grundstücks-Marketing-Gesellschaft

Address
Andreassstraße
Viersen

Show project location on map

Project type
Playgrounds, e.g. at childcare centers and schools